De l'hort a L'hortet

"Puja una mica de julivert de l’hort, Núria, i vés a plegar els ous, que a la nit farem una truita per sopar."

 

Que poc que m’ho imaginava, que una cosa que estava tan tipa de sentir a casa acabaria sent la llavor d’una idea que es faria realitat.

I és que anys més tard, mentre viatjava per l’altra punta del món, la distància m’omplia el cap amb els records que tenia de petita:  el patop-patop del tractor, el padrí voltant pel tros, la mossegada a la poma salvada del palot i el gust autèntic del sopar que la mare tenia a punt.

 

"Quan torni a casa muntaré un restaurant i el menjar que hi serviré vindrà del meu hort."

 

La idea havia brotat i a poc a poc començava a créixer. Al cap d’una bona temporada, quan ja en vaig tenir prou de rodar món, vaig tornar al poble i vaig explicar el projecte del restaurant a casa. La resposta va ser clara: “doncs haurem d’eixamplar l’hort”.

 

Dit i fet!

Mai no ho sabré, si va ser l’atzar o el destí, el que m’ho va fer veure tan clar, però a Lleida es traspassava un local de llarga trajectòria i bona reputació. El nom del restaurant semblava fet a mida: L’hortet.

 

I així, des de l’octubre de 2014, faig de mestressa del nou L’hortet, on treballem de valent per fer que aquest espai sigui un punt de trobada entre el passat i el present. Oferim, al bell mig de Lleida, l’autèntica cuina mediterrània amb un toc creatiu. Perquè els amants dels plats casolans pugueu viure tota una experiència gastronòmica. Per a mi, tot un somni fet realitat.

 

Que el futur vingui carregat de bones collites i ple d’estones compartides que comencin sempre amb un... bon profit!

 

 

Núria Torra, propietària de L'hortet.